Tegemoetkoming lidgeld jeugdbeweging

Bepaalde mutualiteiten hebben zich er toe geëngageerd om de ouders die hun kinderen naar een jeugdbeweging laten gaan fiscaal te ondersteunen.

De ouders hebben de mogelijkheid om één keer per jaar een deel van het lidgeld te recupereren. Dit bedrag en de voorwaarden zijn natuurlijk afhankelijk van mutualiteit tot mutualiteit.

Om van dit voordeel te genieten volstaat het om een formulier aan te vragen bij de desbetreffende mutualiteit en dit te bezorgen aan iemand van de leiding. Die zal dit dan laten invullen door onze groepsleiding en dit ingevuld terugbezorgen.

Christelijke mutualiteit

Voor leden van de christelijke mutualiteit volstaat het om naar deze link te gaan, het formulier in te vullen en te bezorgen aan iemand van de leiding.

Bond Moyson:

Op de site van Bond Moyson is er enkel iets te vinden over het terugbetalen van sportclubs. We raden u dan ook aan om eens langs te gaan in het dichtstbijzijnde kantoor en navraag te doen of er al dan niet een terugbetaling is van het lidgeld.

Liberale mutualiteit

We vonden helaas niets terug over het terugbetalen van het lidgeld op de site van de liberale mutualiteit. Toch kan het misschien de moeite lonen om eens langs te gaan op het kantoor en ernaar te vragen.

Andere mutualiteiten:

De leden van een andere mutualiteit raden wij aan om langs te gaan op het kantoor van zijn/haar mutualiteit en navraag te doen of al dan niet een terugbetaling is.

Het kamp fiscaal aftrekbaar!

De Vlaamse regering heeft een regeling getroffen die het toelaat om chiroactiviteiten fiscaal aftrekbaar te maken. Voor meer informatie hieromtrent sturen we u graag door naar de site van chiro nationaal.

27 augustus 2017