Doelstelling:

We hebben enkele voor de hand liggende doelstellingen met onze site. Iedereen kan wel raden dat we proberen alle informatie omtrend onze chiro op overzichtelijke en duidelijke wijze willen overbrengen.
 
Tevens willen we met onze chiro site toch pogen nieuwe chiroleden te werven. En de chiroleden kunnen er wekelijks foto's vinden van wat ze de voorbije zondag gedaan hebben, en in contact treden met de leiding en andere leden.
 
Ook willen we de administratie vereenvoudigen. Tevens dragen we dankzij onze site ook bij aan het milieu aangezien we veel minder papier gebruiken dan vroeger.
 

Sitemap:

  • Nieuws
  • Kalender
  • Informatie (alle informatie die je je kan bedenken)
  • Afdelingen (Ribbel, Speelclub, Rakwi, Tito, Keti, Aspi)
  • Media (Foto, Video, Muziek, Poll, Love, Artikels)
  • Login, Profiel

 

Geschiedenis:

Onze chirosite heeft al een hele weg afgelegd. Sinds enkele jaren maken wij het web weer een stukje interessanter met onze website.

In het jaar 2005 werd het tijd om mee te stappen in het digitale tijdperk. Aspirant Chris en eerste jaars leider Jeroen nemen het heft in handen en beginnen met het coderen van de eerste webstek. Toen nog alles in basis html en al een beetje CSS. Hier en daar kwam er wel al wat PHP aan bod. Er werd ook gebruik gemaakt van FLASH in allerlei onderdelen. Deze site was meer een samenraapsel van allemaal technieken dan een duidelijk gestructureerd geheel.
 
De site was vooral een grote test voor Chris. Hij verdiepte zich meer en meer in PHP en het dynamischer maken van de website.

Ondertussen bleven we natuurlijk niet stilzitten. We probeerden nieuwe technieken uit, probeerden nieuwe designs. Sommigen hebben nooit het serverdaglicht gezien en zitten mooi lokaal gearchiveerd. Zo hadden we volgend design ooit gemaakt maar nooit verder uitgewerkt. Dit zou v2.0 geweest zijn. Achteraf gezien zou het niet gebruiksvriendelijk zijn geweest.
 
Een jaar na de lancering van de eerste site kwam er bij het begin van het chirojaar 2006 dan uiteindelijk een nieuwe website, v2.0 . Alles was nu in php gecodeerd, gecombineerd met zoveel mogelijk gescheiden opmaakt van CSS2.0. De eerste stappen naar een controlepaneel voor de leiding werden ook gezet. Leiding kon zelf een deel van de site beheren door een eigen geschreven basis CMS systeem.

Elke afdeling had nu een eigen plaatsje op de site. Ze konden er eigen nieuwsberichten plaatsen per groep, een eigen babbelhoekje waar ze grappige conversaties konden hebben. De eerste stappen werden gezet in de interactie met de leden.

We probeerden zoveel mogelijk media te plaatsen op de site. Dit was ook één van de onderdelen die de leden het meeste aantrok. De fotopagina was veruit de meest bezochte pagina.
 
 

Het jaar vloog voorbij en we bleven aanpassingen maken aan de huidige site. Zo was er na enkele maanden een Update op de bestaande website, v2.1 . Niet alleen het uitzicht maar ook in de achtergrond in het bedieningspaneel veranderde er het een en het ander.
 
 

 
Dit jaar was er ook een wedstrijd voor de beste chiro website te worden. Met grote fierheid trokken we ten strijde tegen de andere chirosites, maar we moesten uiteindelijk de duimen leggen op enkele meters van de finale. Ook op de jeugdwerknet.be deden we mee met de competitie, we kregen als troostprijs een jester-spel dat we konden afhalen in gent. Op foto, uw webteam anno 2006 met de eerste prijs die we in de wacht sleepten.
 
 

Ondertussen was het een beetje traditie om jaarlijks bij het begin van het nieuwe chirojaar een nieuwe website uit de grond te stampen. Ook in september 2007 volgenden we deze traditie. We probeerden enkele versies uit.
Zo kwamen we uiteindelijk tot v3.2 die een jaar lang als site zou worden gebruikt.
 


Elk jaar was er een opfrissing van het design. Maar wat velen op het eerste zicht niet weten is dat ook achter de schermen er ontzettend druk werd gewerkt. Zo werd het content management system heel wat verder uitgewerkt. De leiding kon nu een groter deel van de website beheren zonder telkens de programmeurs lastig te moeten vallen indien er een bericht moest worden geplaatst, een aanpassing,etc.

Een probleem stak wel de kop op in het midden van het chirojaar 2007-2008. De webhosting die we toen hadden voldeed niet meer aan onze eisen. Door het groot aantal foto's die we op onze site plaatsten raakte deze al snel overvol. Er moest dus naar een oplossing worden gezocht voor in de toekomst.

Een jaar later was het nooit als ooit tevoren een strijd met onszelf bij het lanceren van de nieuwe site. Nadat we een eerste design hadden gemaakt en dit zo goed als afgewerkt hadden besloten we toch opnieuw te beginnen.

Zo hadden we v4.1.
 
  

Na lang redesignen zag uiteindelijk dan v4.3 van de chirosite het daglicht.

Nieuw chirojaar, nieuwe site dachten we ook in 2008. We gingen dus volop aan het werk, en kwamen uiteindelijk met dit toch wel mooi resultaat.

Met v4.3 drijven we de interactie naar een hoger level. Of dit proberen we althans. Je kan bijna op elke pagina wel iets van jezelf kwijt! Ook de leiding meetrekken in ons siteavontuur was niet altijd makkelijk. Maar sinds versie 4.3 lijkt eindelijk ook deze doelgroep klaar voor een doorgedreven sitegebruik. Met bijvoorbeeld de drank -en koekenkaart die online beheerd wordt, zorgt de digitalisering al voor een opmerkelijke vereenvoudigen in de dagelijkse administratie.

We streven ernaar om deze stroming nog te versterken, sinds dit jaar kunnen jullie zelfs de stand van de drank -en koekenkaart online raadplegen. Hier zal het komende jaar nog meer informatie beschikbaar komen uiteraard!

Het probleem van de webhosting was ondertussen ook opgelost. We verlieten het oude hostingbedrijg en gingen zelf instaan voor onze eigen hosting. Webruimte genoeg vanaf dat moment. Dit schept heel wat mogelijkheden voor in de toekomst. Wat precies we nog allemaal in petto hebben zullen jullie natuurlijk met tijd en stond kunnen bewonderen.

Bij deze site testten we ook enkele nieuwe technologiën uit. Zo waagden we ons aan JQuery. Voor webontwikkelaars de dag van vandaag een interessante library om allerlei interactieve zaken op de website te plaatsen.
 
 
 
En verder, ja wat u de komende maanden of jaren te wachten staat op digitaal vlak is voor ons ook nog koffiedik kijken. Natuurlijk is het mogelijk dat er eens wat rapper een nieuwe stijl komt, en naar alle waarschijnlijkheid zal de structuur van de huidige site, wat langer standhouden dan de eerste versies. We kunnen bijvoorbeeld dankzij het gebruik van een templatesysteem, meerdere stijlen tegelijkertijd gebruiken. In combinatie met het loginsysteem moet het dus mogelijk worden om als gebruiker te kiezen welke layout je het liefste hebt voor de site! Voorts staan er nog veel vernieuwingen op het programma waarmee we hopen jullie aan het scherm te kluisteren.
 
Net als in 2006 deden we mee aan de jeugdwerknetsite van het jaar 2009. We vielen ook deze keer in de prijzen! We eindigden in de categorie "mooiste ontwerp" op een 3de plaats! We mochten kiezen uit tal van prijzen en kozen voor een vlaggenset waarmee we onze eigen vlaggen in elkaar kunnen knutselen. Volgend jaar zijn we terug van de partij!
 
Ook in 2010 waagden we onze kans in de wedstrijd Jeugdwerksite van het jaar 2010. Ook nu vielen we in de prijzen! We eindigden op de derde plaats
 
Op naar 2011!
 
Inloggen doe je hier
Naam:
Wachtwoord:
Nog geen account?

Registreer Nu!

Kalender
Stemmen!

Naar welk evenement kijk je dit jaar uit?

  1. Christus Koning
  2. Barcode: 10 jarig bestaan!
  3. Olé Pistolé
  4. BBQ
Chiro nationaal iconDe Banier icon2minds icon