Volwassen begeleidster - Veerle De Winter

Vorig jaar ging Veerle de uitdaging aan om VB te zijn van onze leidingsploeg. Ervaring in de chiro heeft ze al jaren. Naast de ervaring als lid en leiding van Chiro Overschelde deed ze ook talrijke ervaring op in Gewest Wetteren en Verbond Reinaert. Op dit moment is ze nog steeds actief in de oud-leiding en draagt ze haar steentje bij voor het Oost-Vlaamse Chirohuis Heidepark.

Een kleine beschrijving van wat Veerle wil betekenen voor onze Chiro:

"In de eerste plaats wil ik een ruggensteun zijn voor de leidingsploeg en misschien wel in het bijzonder voor de groepsleiding. Conflicten ter sprake brengen, leiding positief bekrachtigen, maar evengoed kritisch de vinger op de wonde leggen wanneer er iets fout loopt. Een vertrouwenspersoon zijn voor elkeen in de groep. Ik kijk toe van aan de zijlijn, maar laat het organiseren over aan de ploeg.

Ten tweede wil ik de leiding laten groeien in hun jongvolwassenheid, optreden als een soort van confrontatiefiguur, zichzelf en hun activiteiten in vraag durven stellen. Als VB vanaf de zijlijn bepaalde activiteiten kritisch bekijken. Ideeën geven, maar deze niet opdringen.

Ten derde wil ik fungeren als een bruggenbouwer tussen de Chiro en de ouders, oud-leiding en sympathisanten. De dialoog aangaan met ouders en hun vragen en problemen trachten te behandelen waar de leiding geen weg meer met weet. Want eerst en vooral zal ik steeds terugkoppelen naar de groepsleiding en leiding. Zo kunnen deze mensen leren hoe met dergelijke conflicten om te gaan en oplossingen te zoeken.

Last but not least wil ik een inspirator zijn als het eens wat minder gaat. Wanneer de werking even stokt, als het eens teveel wordt thuis of op school, een schouderklopje geven, positieve feedback, … Jongvolwassenen hebben nood aan bevestiging, begrepen te worden. Als VB zal ik impulsen geven waar nodig, kritische zin ontwikkelen bij de jonge leidingsploeg, feedback geven over bepaalde werkwijzen of activiteiten. Ik ben als VB een partner. Ik probeer mee te gaan in de wereld waarin jongeren staan, met respect voor elk zijn eigenheid en hun groeipotentieel.

Hopelijk kan ik de komende jaren voldoen aan mijn zelf gestelde eisen en verwachtingen. Geleidelijk zal ik groeien in mijn taak en beter vatten wat ik kan betekenen voor deze fantastische groep jongen mensen. Want ik vind het nog steeds van onschatbare waarde wat een jeugdvereniging als deze kan betekenen voor kinderen en hun toekomst."

 Voor vragen en/of opmerkingen kan je altijd mailen naar vb@chiro-overschelde.be

Inloggen doe je hier
Naam:
Wachtwoord:
Nog geen account?

Registreer Nu!

Kalender
Stemmen!

Naar welk evenement kijk je dit jaar uit?

  1. Christus Koning
  2. Barcode: 10 jarig bestaan!
  3. Olé Pistolé
  4. BBQ
Chiro nationaal iconDe Banier icon2minds icon